KONUŞMACIMIZ


Dr. Giacomo Fabbri
Dr. Giacomo Fabbri, Pavia Üniversitesi, Diş Hekimliği ve Protetik Diş Tedavisi programından derece ile mezun olmuştur. Estetik ve protetik diş hekimliği alanında prestijli bir bilimsel akademi olan Italian Academy of Prosthetic Dentistry'nin (AIOP) aktif bir üyesidir. Uluslararası hakemli dergilerde birçok makalesi yayınlanmıştır. Sabit protezler ve implant üstü protezler ile ilgili konularda, İtalya'da ve uluslararası çapta konuşmalar yapmaktadır. Estetik, yeni malzemeler ve minimal invaziv yaklaşım, özel ilgi alanları arasında yer alır. Dr. Fabbri, mesleğini İtalya, Cattolica'da bulunan ve estetik uygulamalar ile doğal diş ve implantların protetik rehabilitasyonunda uzmanlaşmış olan Ban Mancini Fabbri Specialist Dental Practice'te sürdürmektedir.

İmplant Çevresi Çıkış Profili Tasarımında Biyolojik Yönlendirme:
Sert ve Yumuşak Doku Entegrasyonunu Optimize Eden Cerrahi – Protetik – Dijital Yaklaşımlar

Özet:
Çıkış profili, başarılı estetik sonuçlar alınmasına ve implant çevresi sağlığın ve stabilitenin korunmasına olanak veren çok önemli bir unsurdur. Bu unsur, yalnızca morfoloji bakımından değil, malzeme özellikleri, yüzey kimyası ve klinik yaklaşımlar ile yakından ilişkili bir klinik değişken olarak değerlendirilmelidir. Bu sayede, sert ve yumuşak dokuların entegrasyonunu, stabilitesini ve korunmasını önemli ölçüde etkileyebilen bu hassas unsura ilişkin kapsamlı bir planlama yapmak mümkün olur. Yumuşak dokuların protetik bileşenler ile entegrasyonu ve onlara bağlanması, kemiğin kontaminasyon ve enfeksiyondan korunmasını sağlayan en önemli öğeler olarak karşımıza çıkar.

Bu sunum, implant çevresi sert ve yumuşak dokuların korunmasını ve yumuşak doku entegrasyonunu optimize eden öngörülebilir protetik sonuçlar elde edilmesini sağlayacak operatif bir strateji olarak önerilen protetik bir yaklaşım sunmayı hedeflemektedir.

İmplant çevresi çıkış profilinin, yumuşak dokuların ideal olarak bağlanmasını sağlayacak şekilde kapsamlı değerlendirilmesi, 3 ana başlığa ayrılır: 1) malzeme; biyouyumluluk, dekontaminasyon ve yüzey kimyası ile kalitesini de içerecek şekilde malzeme, 2) kritik ve kritik altı alandaki tasarımı dikkate alacak şekilde morfoloji, ve 3) cerrahi ve protetik yanları içeren klinik yaklaşım.

Dijital planlama, özellikle implant planlaması ve konumunun estetik sonuç ve stabilite için çok önemli olduğu estetik bölge implant tedavisinde altın standardı temsil eder. Sunum boyunca, bu alandaki en son yenilikler tanıtılıp tartışılacaktır.